Бианор реализира 150% ръст на приходите през Q3 на 2023 година спрямо същия период на миналата

Консолидираните приходи от клиенти на групата за третото тримесечие на годината достигат 3,5 млн. лева

 

София, 27.11.2023 г. – “Бианор Холдинг” АД (БФБ: BNR) обяви ръст от 2,5 пъти на консолидираните приходи от клиенти за третото тримесечие на 2023 година до 3,5 млн. лева спрямо 1,4 млн. лв. година по-рано. Резултатът е вследствие на продължаващия органичен ръст на бизнеса и придобиването на компаниите ITIDO и Databreathe. В отчетите все още не се консолидират резултатите на GotoAdmins – дружеството, което Бианор обяви през септември, че придобива.

Групата реализира EBITDA от 329 хил. лева за тримесечието спрямо 305 хил. лева година по-рано. Нетната печалба е 261 хил. лева спрямо 273 хил. лева за миналия съпоставим период.

“В момента сме фокусирани върху засилване на дейностите в областта на бизнес развитието. Към отдел “Отбранителна индустрия” в Бианор Сървисиз се присъедини Василис Милиотис, който е бивш телекомуникационен и електронен инженер на изтребителите F-16 в гръцките ВВС и консултант в областта на аерокосмическата промишленост и изкуствения интелект. В екипа на GotoAdmins се включи Еудженио Шимици, който оглави бизнес развитието в областта на облачните услуги и дигиталната трансформация. Еудженио идва от американската SoftServe, където е ръководил развитието на пазарите,” каза Спартак Кабакчиев, оперативен директор на Бианор Холдинг. “В допълнение, увеличихме значително присъствието си на специализирани търговски изложения и организирахме международен семинар в България с участието на водещите европейски компании от отбранителната индустрия. Продължаваме да задълбочаваме и взаимодействието между отделните компании в групата по отношение на търговските канали и клиентите. Разширяването на групата доведе и до значителна диверсификация на клиентската база,” допълни Кабакчиев.

През третото тримесечие на 2023 година Бианор Холдинг обяви придобиването на още едно дружество. Към групата се присъедини водещата българска компания в областта на DevOps и дигиталната трансформация – GotoAdmins.

Фондовия пазар оцени положително последните развития около компанията и вследствие на повишената ликвидност акциите на Бианор Холдинг бяха преместени на Основен пазар, сегмент акции Standard. През третото тримесечие дружеството осъществи сток сплит, с което броят на ценните книжа нарасна пет пъти до 6 875 514.

Ръководството на Бианор Холдинг продължава практиката да представя и коментира резултатите на дружеството и плановете за бъдещо развитие под формата на уебкаст. Следващото излъчване е планирано за 5 декември 2023 г. От тук можете да добавите срещата в календарите си.