Бианор Сървисиз подсилва екипа работещ по проекти в отбранителната индустрия

Бивш телекомуникационен и електронен инженер на изтребителите F-16 в гръцките военновъздушни сили, Василис Милиотис, се присъединява към Бианор Сървисиз като директор “Бизнес развитие”

София, 26.10.2023 г. – д-р Василис Милиотис е новият директор “Бизнес развитие”, отдел „Отбранителна индустрия“ в Бианор Сървисиз. Милиотис е бивш началник на отдел “ИТ и инфраструктурни мрежи” към 111-то бойно крило на военновъздушни сили на Република Гърция и асистент-професор в International Hellenic University. Преди да се присъедини към Бианор, Милиотис развива собствен консултантски бизнес съчетавайки опита си в аерокосмическата промишленост и изкуствения интелект.

Vasileios Miliotis

Милиотис е завършил Академията на Военновъздушните сили на Гърция със специалност “Телекомуникации и електронно инженерство” и има защитена докторска степен по безжични комуникации и мрежово инженерство от Universitat Politècnica de Catalunya. Той е завършил Imperial College Business School с отличие, а името му е в списъка на Декана с най-добрите 10% от випуска.

“През последните години в Бианор сме ангажирани много активно по проекти в отбранителната индустрия и виждаме сериозен потенциал за развитие в тази област,” ​​каза Иван Димитров, управител на Бианор Сървисиз. “Работим целенасочено за повишаване на капацитета на отдел „Отбранителна индустрия“ и вярваме, че професионалист като Василис, със солиден бизнес, технически и академичен опит е изключително силно попълнение за екипа,” добави Димитров.

„Развълнуван съм да се присъединя към Бианор, тъй като виждам отлична възможност за растеж на компанията в отбранителния сектор. Екипът вече е свършил трудната работа – да спечели доверието на някои от световните лидери в индустрията, като Indra, Leonardo и Northrop Grumman; сега трябва само да направим следващата стъпка и да разширим нашето сътрудничество,” каза Василис Милиотис, директор „Бизнес развитие“, отдел “Отбранителна индустрия” в Бианор Сървисиз.

Бианор работи активно по няколко проекта, финансирани от Европейския фонд за отбрана. Те се управляват от мултинационални консорциуми и включват водещи компании от отбранителната индустрия, университети и изследователски институти. Задачите на Бианор включват прилагането на опита на компанията в технологии свързани с телекомуникациите, преноса на данни в реално време и обработката и стрийминг на видео, както и създаване на модели на базата на изкуствения интелект и машинното обучение.

За Бианор Сървисиз

Бианор Сървисиз е дъщерна фирма на Бианор Холдинг и водеща компания за разработка на софтуер, специализирана в обработката на данни и стрийминг, излъчване в реално време, криптиране и анализи на данни за цивилния и отбранителния сектор. Компанията си сътрудничи и предоставя софтуерни решения на много лидери в телекомуникациите, медиите и отбранителната индустрия, включително AT&T, Indra, IBM и Leonardo, и участва в множество високотехнологични проекти за отбрана.