Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера

 

Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия

 

София, 11.12.2023 г. – “Бианор Холдинг” АД (БФБ: BNR) придоби 100% от българската софтуерна компания “Булбера” ЕООД. Това е четвъртата подобна сделка за Бианор Холдинг от началото на 2023 година.

Bianor-Bulbera

 

Булбера предоставя услуги по разработка на специализирани софтуерни решения в сферата на телекомуникациите, здравеопазването и електронната търговия. Експертите в Булбера имат сериозен опит и в създаването на решения за управление и анализ на големи информационни масиви и поддръжка на центрове за съхранение и обработка на данни.

Булбера е българска софтуерна компания с множество отличия на национално и европейско ниво. Два пъти е носител на наградата “Иновативна компания на годината”, два пъти е награждавана с “Отличие за иновативност”, притежава “Печат за иновативност” от ЕК и номинация от Европейския софтуерен институт. Екипът на компанията е изграден от специалисти с над 15-годишен опит в ИТ индустрията. Сред клиентите на Булбера са имена като Telenor, Nokia, L’Oréal, Takeaway.com и други.

Екипът на Булбера ще се присъедини към този на дъщерното дружество ITIDO, според стратегията на групата да търси синергия между отделните дружества и техните екипи. Основателят и управител на Булбера, Стефан Господинов, ще се включи активно в управлението на инженерните екипи на ITIDO на позицията вицепрезидент, “Разработка на софтуер”.

Булбера има екипи в Стара Загора и Велико Търново. С присъединяването й към групата, Бианор Холдинг придобива нови възможности за разширяване извън столицата.

“Изключително много се радваме да приветстваме колегите от Булбера в групата на Бианор и по-специално в екипа на ITIDO,” заяви Християн Македонски, управител на ITIDO. “Сигурен съм, че Стефан и екипът на Булбера отлично ще се впишат в отбора и ще допринесат много за повишаване на уменията и опита в компанията и в цялата група,” допълни Македонски.

“До 2008 година бях част от екипа на Бианор Сървисиз, а след това продължихме да поддържаме контакт и да работим заедно по отделни проекти. Тази стъпка е естествено продължение на нашите отлични дългогодишни отношения,” споделя Стефан Господинов, основател и управител на Булбера. “Вярвам, че присъединяването към Бианор Холдинг и в частност към екипа на ITIDO, ще донесе много позитиви и на двете страни. Ние се включваме с екип от доказали се професионалисти и сериозно портфолио от клиенти и реализирани проекти,” добави Господинов.

Това е четвъртата сделка за придобиване, която Бианор Холдинг реализира в рамките на последните осем месеца, като част от стратегията на групата за допълване на органичния растеж с консолидация на други успешни български софтуерни компании. Сделката ще доведе до допълнително диверсифициране на клиентската база и локациите, в които групата наема специалисти и до разширяване на компетенциите и портфолиото от услуги предлагани от групата.

___________________________

За Булбера

Булбера е софтуерна компания създадена в България от ИТ експерти с над 15-годишен опит в индустрията. Дружеството има множество награди за иновативност и отличия за високо качество, както на национално, така и европейско ниво. Булбера предоставя услуги по разработка на специализирани софтуерни решения в сферата на телекомуникациите, здравеопазването и електронната търговия. Компанията има сериозен опит и в създаването на решения за управление и анализ на големи информационни масиви и поддръжка на центрове за съхранение и обработка на данни. Сред клиентите на Булбера са имена като Telenor, Nokia, L’Oréal, Takeaway.com и други.