Wiser Technology с отличие от Deloitte EMEA Fast 500

 

Диджитал Лайтс, част от Wiser, е сред най-бързо растящите технологични компании в Европа, Близкия Изток и Африка за 2023 г. според Делойт

 

София, 11.07.2024 г. – Диджитал Лайтс, която е част от софтуерната група Wiser Technology (“Бианор Холдинг” АД) (БФБ:BNR) се нарежда сред 500-те най-бързо растящите технологични компании в Европа, Близкия Изток и Африка, според класацията на Делойт за 2023 година.

Диджитал Лайтс е една от шестте български компании включени в класацията. Тя се нарежда на 375-то място по ръст на приходите за 2023-та година. Класацията включва организации опериращи в областите: софтуер, финтех, хардуер, медиа и забавление, технологии за околната среда, здравеопазване и науки за живота, енергийни технологии, комуникации и дигитална търговия.

“Изключително сме щастливи, че за поредна година попадаме в престижната класация на Делойт. За нас класирането не е самоцел, а инструмент да оценим къде се намираме в картината на глобалния пазар”, сподели Димитър Димитров, основател и изпълнителен директор на Диджитал Лайтс и технически директор на Wiser. “Убеден съм, че след обединението, което обявихме преди малко повече от месец пред нас, вече като Wiser Technology, се разкриват още по-големи възможности за развитие и растеж”, добави Димитров.

През 2023 г. Диджитал Лайтс се нарежда сред лауреатите на Делойт за “Impact Stars Award”, а по-рано тази година спечели първо място на Бизнес наградите на Форбс за “Иновативна компания” и второ място в класацията за компании от сектора на Информационните и Комуникационни Технологии.

За Wiser

wisertech.com

Wiser (БФБ:BNR) разработва и изгражда комплексни софтуерни решения за водещите световни компании от автомобилната, космическата, телекомуникационната, отбранителната и финансовата индустрии. Познанията и опитът на компанията позволяват да предоставя цялостни софтуерни решения с висока стойност, които дават възможност на клиентите на компанията да поддържат устойчиво конкурентно предимство.

Екипът от над 500 първокласни компютърни специалисти, инженери, учени и консултанти, предоставя ИТ услуги от центровете на компанията в България, Сърбия и Гърция. Компанията се придържа към най-високите стандарти за качество и сигурност, следвайки процеси сертифицирани по ISO 9001/20001/27001, НАТО AQAP 2110/2210, TISAX и други.

За Диджитал Лайтс, част от Wiser

lights.digital

“Диджитал Лайтс” ООД е софтуерна компания, специализирана в създаването на решения за Мобилност, Бизнес Приложения и Космос. Сред водещите в региона за дизайн и разработка на софтуер за автомобилната индустрия, както и „златен“ партньор на SAP, през 2023 Диджитал Лайтс получава признанията „Екип на годината“ и „Най-добър нов бизнес“ от сп. Мениджър, „Impact Star“ от Deloitte Tech Fast 50 Central Europe, Наградата на Баварското представителство и Career Show Awards 2023 (за Co-Working инициатива). Диджитал Лайтс е сред топ 5 в класацията за най-бързо растящи ИТ компании на Економедия (DigitalK 101) за 2022 г. и 2023 г. През 2024 екипът беше награден и с престижната награда за „Иновативна компания на 2024“, както и второ място за „ИКТ Компания на 2024“ от Форбс.