Wiser Technology обявява ръководния екип на компанията

 

Водещи мениджъри от компаниите в групата заемат стратегически позиции в новата структура на Wiser

 

София, 03.07.2024 г. – Wiser Technology (“Бианор Холдинг” АД) (БФБ:BNR) обяви висшия ръководен екип на компанията, който се състои от някои от ключовите мениджъри на компаниите в групата.

от ляво на дясно: Георги Соколов, Божидар Бакалов, Спартак Кабакчиев, Димитър Димитров, Коста Йорданов, Климент Начков, Иван Димитров

 

“Създаването на този общ ръководен екип е важна стъпка за успешното реализиране на стратегията на компанията и от процеса на интеграция на компаниите от групата в единна структура и бранд”, каза Коста Йорданов, изпълнителен директор на Wiser. “Комбинираният екип е изграден от опитни професионалисти с много сериозни познания и ангажираност с общия успех на Wiser. Имаме всички предпоставки заедно да превърнем Wiser във водеща европейска компания за разработка на високотехнологични софтуерни решения”, добави Йорданов.

Божидар Бакалов става стратегически директор на Wiser, Георги Соколов – оперативен директор, Димитър Димитров – технически директор, Иван Димитров – директор човешки капитал, Климент Начков – финансов директор и Спартак Кабакчиев – търговски директор. Останалата част от ръководния екип на Wiser ще бъде обявена допълнително.

Божидар Бакалов е основател на Прайм Холдинг. Има над 30 години опит в областта на стратегическия маркетинг и мениджмънт, половината от които в ИТ сектора. След като завършва образованието си в Университета на Делауеър (Economics) и Университета Джорджтаун (MBA), голяма част от кариерата му преминава на управленски позиции в компании в САЩ, сред които Procter & Gamble и IBM SevOne.

Георги Соколов е един от двамата досегашни изпълнителни директори на Прайм Холдинг. Компютърен инженер по образование, с над 20 години опит в ИТ индустрията, Георги е съосновател на няколко български софтуерни компании и основател на българския офис на мултинационалната компания Reward Gateway. Под негово ръководство офисът се разраства до над 220 служители обслужвайки над 1000 глобални клиента, включително American Express, Groupon, Yahoo!, IBM и McDonald’s. След успешната продажба на Reward Gateway за 140 милиона паунда през 2015 г., Георги се присъединява към Прайм Холдинг като технически директор.

Димитър Димитров е основател и досегашен изпълнителен директор на Диджитал Лайтс и вече почти четвърт век работи за развитието на ИТ индустрията в България. Софтуерен инженер по образование и будител по убеждения, Димитър е заемал позицията на вицепрезидент развойна дейност в SAP. Занимава се активно с преподаване и изграждането на следващото поколение от талантливи софтуерни специалисти.

Иван Димитров е досегашен управител на Бианор Сървисиз. Неговото усещане за динамиката на екипа и индивидуалността и силните страни на всеки член прави възможно изграждането на екип от хора със сходна култура, висока работна етика и стремеж за постигане на високи професионални и бизнес резултати.

Климент Начков завършва магистратура по Бизнес администрация в Университета на Делауеър, САЩ и вече над 20 години работи в сферата на финансите, инвестиционното и банковото дело. От 9 години, Климент е финансов директор на Прайм Холдинг. Преди Прайм, Климент е работил в Ентреа Кепитъл, най-голямата независима консултантска компания в България специализирана в областта на сливанията и придобивания и корпоративни финанси. Започва професионалната си кариера в Artisans’ Bank (САЩ) в отдел за бизнес кредитиране.

Коста Йорданов е съосновател на Бианор. Той е софтуерен инженер, ИТ предприемач и мениджър с широк поглед върху бизнеса. Коста е основател на FITE (сега TrillerTV), водеща глобална платформи за стрийминг на спортно съдържание, привлякла финансиране от знакови инвеститори от Силициевата долина и от водещите европейски фондове и реализирала през 2021 г. един от най-големите екзити, произлизащи от българската ИТ екосистема.

Спартак Кабакчиев е предприемач, инвеститор и мениджър с повече от 20 години опит в областта на бизнес развитието в ИТ индустрията. Той е сред основателите на Cloudpipes, придобита от Quickbase през 2019 г. и Melon, придобита от Kin+Carta през 2022 г. Преди това той е бил мениджър бизнес развитие за Microsoft Western Europe HQ.

Мисията на Wiser Technology е чрез технологиите да помага на глобалните бизнеси да променят света към по-добро. Компанията цели да е мъдрият избор за софтуерен партньор, предоставящ на своите клиенти технологични иновации, индустриално ноу-хау и изключително качество. Фокусът на Wiser Technology е в телекомуникационната, автомобилната, отбранителната и финансовата индустрии. Сред клиентите на групата са Airbus, Leonardo, Indra, UniCredit, ProCredit, EMAAR, Nokia, DirecTV, Bosch, Legrand, AT&T. Wiser Technology партнира активно с технологични лидери като IBM, Amazon, Google, Microsoft, IAV, SAP, McKinsey Digital и E&Y Digital.

За Wiser
Wiser (БФБ:BNR) разработва и изгражда комплексни софтуерни решения за водещите световни компании от автомобилната, космическата, телекомуникационната, отбранителната и финансовата индустрии. Познанията и опитът на компанията позволяват да предоставя цялостни софтуерни решения с висока стойност, които дават възможност на клиентите на компанията да поддържат устойчиво конкурентно предимство.

Екипът от над 500 първокласни компютърни специалисти, инженери, учени и консултанти, предоставя ИТ услуги от центровете на компанията в България, Сърбия и Гърция. Компанията се придържа към най-високите стандарти за качество и сигурност, следвайки процеси сертифицирани по ISO 9001/20001/27001, НАТО AQAP 2110/2210, TISAX и други.