Спартак Кабакчиев е новият главен оперативен директор на „Бианор Холдинг“

Целта на назначението е ефективното изпълнение на стратегията за развитие на дружеството

София, България, 08.02.2023 г. – Спартак Кабакчиев се присъединява към екипа на „Бианор Холдинг“ АД като главен оперативен директор от началото на месец февруари т.г. Кабакчиев е предприемач, инвеститор и мениджър с над 20-годишен опит в ИТ индустрията и по-конкретно в областта на бизнес развитието, стратегическото управление и партньорствата.

Spartak Kabakchiev

Спартак Кабакчиев е сред основателите на Cloudpipes, придобита от Quickbase през 2019 г. и Melon, придобита от Kin+Carta през 2022 г. До януари 2023 г. Кабакчиев заема позицията директор стратегически партньорства в Quickbase. Преди това той е бил мениджър бизнес развитие за Microsoft Western Europe HQ. Кабакчиев е ръководил и бизнес развитието на Flipps Media, дъщерно дружество на „Бианор Холдинг“, при стъпването на компанията на американския пазар и привличането на инвестиции от водещи фондове в Силициевата долина.

Разширяването на ръководния екип на „Бианор Холдинг“ е с цел реализирането на стратегията за растеж и развитие на групата. Планира се, в допълнение на органичния бизнес растеж в областта на отбраната и комуникациите, разрастването да се осъществи и чрез придобивания. Кабакчиев ще се ангажира с процеса по придобивания и интеграция и ще подпомага дъщерните компании в управлението на продажбите и разширяване на партньорствата, идентифициране и реализиране на стратегическите цели, и постигане на синергии между компаниите от групата.

“С привличането на Спартак целим да ускорим реализирането на стратегията ни за бизнес развитие и да задълбочим връзките със стратегически партньори,” казва Коста Йорданов, съосновател и изпълнителен директор на “Бианор Холдинг” АД. “Спартак притежава богат опит в управлението на български и международни компании и вярвам, че той ще изиграе ключова роля за продължаващия успех на групата,” допълва Йорданов.

“Много се радвам да се присъединя към екипа на „Бианор“ и отново да работя рамо до рамо с Коста,” споделя Спартак Кабакчиев. “Следя с интерес развитието на компанията през годините и вярвам, че пред нас има изключителни перспективи за растеж, особено в областта на отбраната и комуникациите. Всички в екипа сме амбицирани да изведем „Бианор Холдинг“ сред водещите ИТ групи на пазара и да я превърнем в притегателно място за най-успешните компании и екипи,” казва Кабакчиев.

„Бианор Холдинг“ АД започва подготовката за бъдещи увеличения на капитала, с които да финансира евентуални придобивания. На извънредно общо събрание, което ще се състои на 9 февруари в офиса на дружеството в София, акционерите ще обсъдят промени в устава, за да регламентират увеличенията.