Бианор се присъединява към глобалната партньорска програма на Brightcove

 

Доставчикът на услуги за видео стрийминг и българският разработчик на решения за видео стрийминг ще си сътрудничат по бъдещи проекти, свързани с пренос и доставка на видео.

София, България, 22.03.2022 г. – Българският разработчик на решения за видео стрийминг, Бианор Сървисиз, се присъедини към глобалната партньорска програма на Brightcove Inc. (Nasdaq: BCOV). Така Бианор ще може да използва стабилната платформа за видео комуникации на Brightcove и да получи достъп до различни функционалности.

Bianor избра да си партнира с Brightcove след задълбочено проучване на пазара и сравнение сред различни доставчици на стрийминг услуги. Лидерът в областта на стрийминг технологиите предлага високонадеждна платформа, подкрепена от множество глобални центрове за данни, достигаща до 820 милиона зрители седмично с време на непрекъсната работа (ъптайм), постоянно заемащо водеща позиция в индустрията. Платформата осигурява лесна и бърза мащабируемост и солидна сигурност. Освен това, завидната гъвкавост на стрийминг платформата на Brightcove, благоприятства лесното персонализиране и последващо развитие, което позволява на Бианор да предоставя персонализирани решения за своите клиенти.

„Сътрудничеството със световен лидер в областта на услугите за видео стрийминг, какъвто е Brightcove, ни дава огромна възможност за технологично развитие“, заяви Иван Димитров, управител на Бианор Сървисиз. „Това партньорство ни позволява да осигурим много по-високо ниво на обслужване на клиентите, като отговорим на техните нужди и предложим индивидуални решения с доказали се технологии“, допълни Димитров.

Brightcove предлага цялостен набор от функции, отговарящи на целите на клиентите. Тези функции включват монетизиране на съдържанието и комуникация и ангажиране на аудиторията с цел продажба на продукти и услуги.

„Нашият фокус е да помагаме на клиентите си да останат в челните редици на развитието и иновациите в областта на видеото, а партньорството ни с Бианор укрепва позициите ни в региона, за да отговорим на развиващите се нужди на нашите клиенти“, каза Джъстин Барет (Justin Barrett), старши вицепрезидент продажби за регион EMEA в Brightcove. „Бианор е ключово допълнение към нашата глобална партньорска програма, което ще даде възможност на фирмите и медийните организации в България да предоставят надеждно, мащабируемо и сигурно видео на аудиторията по целия свят.“

Бианор има близо десетгодишен опит в разработването на решения за видео стрийминг. Компанията е реализирала множество проекти, свързани с видео стрийминг, за граждански цели и в отбранителната индустрия. Един вече завършен проект в областта на отбраната, Програмата за съюзно земно наблюдение на НАТО (AGS), в която Бианор имаше важна роля, наскоро проведе успешни заключителни тестове преди обявяването на пълна оперативна готовност.

За Brightcove

Brightcove създава най-надеждните, мащабируеми и сигурни технологични решения за видео в света, за да изгради по-добра връзка между компаниите и техните аудитории, независимо къде се намират и на какви устройства консумират съдържание. В повече от 80 държави интелигентната видео платформа на Brightcove позволява на бизнеса да продава по-ефективно на клиентите си, на медийните лидери – да стриймват и монетизират съдържание по-надеждно, а на всяка организация – да комуникира с членовете на екипа си по-ефективно. С две награди „Еми“ за технологии и инженеринг за иновации, време на непрекъсната работа, което е постоянно на водещи позиции в индустрията, и несравнима мащабируемост Brightcove непрекъснато разширява границите на възможностите за видео

За Бианор

Бианор е една от най-старите компании за разработка на софтуер в България, създадена през 1998 г. Компанията е развила задълбочена специализация в разработването на персонализирани софтуерни решения в областта на обработката на видео и изображения, видео стрийминг, излъчване в реално време, криптиране/декриптиране на видео сигнал, анализи, препоръки и трансфер на данни.

Бианор е сред много малкото компании в България, които разработват специализирани софтуерни решения за отбранителната индустрия. Тя изпълнява комплексни проекти за отбранителните сили на НАТО и ЕС в сътрудничество с водещи военни контрактори.

Освен това Бианор има значителен опит в областта на изпитването и осигуряването на качеството по множество проекти за тестване на високотехнологични софтуерни и хардуерни решения. Бианор предоставя услуги на компании от различни мащаби и индустрии, изграждайки гъвкави специализирани екипи за разработка на софтуер.