Бианор

Търсене:

НАЧАЛО > ЗА НАС > Групата на Бианор

Групата на Бианор

 

Компанията е създадена през 1998 година под името Арексус. През 2000 година променя името си на Фрамфаб България, след като най-голямата тогава европейска интернет консултантска фирма Фрамфаб придобива 51% дялово участие. През 2001 година Фрамфаб се оттегля от българския пазар. Мениджмънтът изкупува обратно своите дялове и компанията се преименува на Бианор.

Бианор Холдинг е мажоритарен собственик на две дъщерни дружества и има едно асоциирано предприятие. Всяка една от компаниите в групата развива собствена сфера на специализация в рамките на софтуерните технологии.

Bianor Inc Structure

„Бианор Сървисиз" ЕООД

Бианор създава иновативни решения, с които помага на бизнеса да се възползва пълноценно от съвременните мобилни технологии. Решенията на компанията отключват нови източници на приходи, подобряват вътрешно-фирмените процеси и повишават ефективността на бизнеса.

Продуктовото портфолио на компанията включва решения, които подобряват ефективността на екипите за продажби и оптимизират корпоративните разходи за комуникация.

Бианор има зад гърба си стотици успешни проекти със световни лидери и си партнира с водещи IT компании като IBM, Nokia, RedHat, Sun Microsystems и Intel.

 

Bianor Inc

Bianor Inc е дружество регистрирано в САЩ през 2007 година. То е създадено в изпълнение на инвестиционната програма на групата с цел изграждането на нови и по-ефективни маркетингови канали. Дружеството представлява в САЩ услугите на Бианор Сървисиз.


Флипс Медиа ЕАД

„Флипс Медиа ЕАД“ е регистрирано през февруари 2012 г. като "АйМедиаШеър" ООД, впоследствие преобразувано в акционерно дружество. Целта на създаването му е обособяване и концентриране на дейността по разработване, маркетинг и разпространение на мобилното приложение iMediaShare. Приложението е базирано на собствена патентована технология и предоставя съвременна и удобна свързаност между мобилната и домашната мултимедийна среда. До момента iMediaShare е отличено с 4 награди за мобилни иновации. През м. декември 2012 г. дъщерното дружество „АйМедиаШеър” АД получи първа награда в категорията „Най-добър стартиращ бизнес” при раздаването на Бизнес наградите на Forbes България за 2012 г.

През октомври 2013 г. е преименувано на "Флипс Медиа" АД, а през януари 2014 г. е преобразувано във "Флипс Медиа" ЕАД.

"Флипс Медиа" ЕАД е дъщерно дружество на Flipps Media, Inc., базирано в САЩ.НОВИНИ

30 април, 2013
Бианор Холдинг АД с 222 хил. лв. консолидирана печалба за 2012 г.

Бианор Холдинг отбеляза приходи от продажби за изминалата календарна година на стойност от 3687 хил. лв., отчитайки 48% увеличение спрямо 2011 г.

   още

4 март, 2013
Бианор Холдинг АД обявява 48% увеличени приходи от продажби за 2012 г

Kъм 31 декември 2012 г. Бианор регистрира увеличение на печалбата с реализирани 572 хил. лв. в сравнение с 45 хил. лв. за съответния период на 2011 г.

   още

6 декември, 2012
iMediaShare обяви излизането на специална поръчкова версия за Sony Xperia таблети

Добри новини за собствениците на Sony таблети - iMediaShare вече предоставя цялостно решение за забавление в модерния свързан дом.

   още